Thursday, July 23, 2009

Ερχεται το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων τριών ετών! - Τι υποστηρίζουν 11 ξένοι οίκοι

Ερχεται το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων τριών ετών! - Τι υποστηρίζουν 11 ξένοι οίκοι

Ράλι μέχρι και 20% «βλέπουν» οι κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές για τις ευρωπαϊκές μετοχές μέχρι τα τέλη του 2009! Οπως τονίζουν, η βελτίωση της κερδοφορίας θα πυροδοτήσει το μεγαλύτερο ράλι που έχει πραγματοποιήσει η ευρωπαϊκή αγορά από το 2006!Σε αυτό το συμπεράσμα κατέληξαν οι προβλέψεις για την πορεία της αγοράς μέχρι τα τέλη του 2009, 11 κορυφαίων διεθνών οίκων και συγκεκριμένα των : Μοrgan Stanley, Societe Generale Cross Asset, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Nomura, UBS, ING Groep, ABN Amro, Exane, Natixis, Sal Oppenheim και Credit Suisse. Ο μέσος όρος των 11 αυτών προβλέψεων φέρνει το ράλι στο 11%.H αύξηση της κερδοφορίας θα «δικαιολογήσει» τις υψηλότερες αποτιμήσεις που εχουν υπάρξει από τον Δεκέμβριο του 2003 και θα προσελκύσει έντονα τους επενδυτές, κάνοντας το ράλι στην Ευρώπη αυτούς τους τελευταίους έξι μήνες του έτους, να είναι τεράστιο.

Οπως σχολιάζει ο κ. Kilian de Kertanguy, διαχειριστής κεφαλαίων στην Cholet-Dupont Gestion, τα τεράστια κέρδη από τις μετοχές θα συσχετιστούν άμεσα με την πολύ καλή κερδοφορία και το σημαντικό είναι πως υπάρχει τεράστια ρευστότητα στο περιθώριο, που περιμένει για να μπει στην αγορά.

Αν και οι bears εξακολουθούν να υπάρχουν, και συγκεκριμένα η Morgan Stanley και η Sal Oppenheim που προβλέπουν πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών από 0,1 έως 6,4% στο β΄εξάμηνο, οι υπόλοιποι 9 διεθνείς οίκοι «βλέπουν» ράλι μέχρι και 20%

Στους bulls λοιπόν συμπεριλαβάνονται η Natixis που βλέπει ράλι 20%, η JP Morgan που τοποθετεί τα κέρδη μέχρι τον Δεκέμβριο στο 19%, η UBS που τοποθετεί τον πύχι του ράλι στο 18%, η Goldman Sachs που εκτιμά άνοδο 14%, καθώς και η Societe Generale, η Credit Suisse και η ABN Amro που βλέπουν ράλι της τάξης του 12% μέχρι τα τέλη του 2009.


reporter.gr

No comments:

Share |