Thursday, July 23, 2009

Ψαλίδι BOCY στα επιτόκια

Ψαλίδι BOCY στα επιτόκια



Σημαντικές μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια δάνεια ανακοίνωσε πριν από λίγο η Τρ. Κύπρου. Όπως ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, από τη μείωση των επιτοκίων αναμένεται να επωφεληθεί μεγάλος αριθμός υφιστάμενων πελατών τόσο από τον τομέα των ιδιωτών όσο και από τον τομέα των επιχειρήσεων.

Η λήψη των αποφάσεων έγινε εφικτή μετά και από την πτωτική τάση που έχει επέλθει στα καταθετικά επιτόκια.

Το βασικό επιτόκιο στεγαστικών δανείων της τράπεζας, μειώνεται περαιτέρω από 4,25% σε 3,5%. Παρέχεται η δυνατότητα σε υφιστάμενους πελάτες ιδιώτες (μόνιμους κατοίκους Κύπρου) που έχουν στεγαστικό δάνειο με συνολικό επιτόκιο πέραν του 4,75% να επιλέξουν το νέο βασικό επιτόκιο στεγαστικού δανείου και να εξασφαλίσουν έτσι μείωση του επιτοκίου στο 4,75%.

Εισάγεται βασικό επιτόκιο επιχειρηματικών διευκολύνσεων και ορίζεται στο 4,25%.

Παρέχεται η δυνατότητα σε υφιστάμενους πελάτες επιχειρηματίες να εξασφαλίσουν ανάλογα με το ύψος των υφιστάμενων επιτοκίων τους σημαντική μείωση του συνολικού τους επιτοκίου επιλέγοντας το νέο βασικό επιτόκιο επιχειρηματικών διευκολύνσεων. Το όφελος από τη μείωση, ανάλογα με τα δεδομένα του πελάτη, αναμένεται να είναι μέχρι 1% και σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο.

Αποφάσεις έχουν ληφθεί επίσης και για τα νέα προσωπικά δάνεια και δάνεια αυτοκινήτων που μειώνουν το επιτόκιο κατά 1,25% μέχρι 2,5%.

Οι αποφάσεις θα τεθούν σε ισχύ από 17 Αυγούστου 2009 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα.

Όπως τονίστηκε, στο βαθμό που η πτωτική τάση των καταθετικών επιτοκίων συνεχιστεί θα δημιουργηθεί η δυνατότητα περαιτέρω μειώσεων.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |