Thursday, July 23, 2009

Ρεκόρ εκπλήξεων!

Ρεκόρ εκπλήξεων!


Aυτή την εβδομάδα η μοίρα των διεθνών αγορών κρέμεται από την κερδοφορία. Την σκυτάλη παίρνει πλέον ο μεταποιητικός κλάδος. Ετσι, τα «οικονομικά» εταιρειών όπως οι American Express, Apple, Boeing, Caterpillar, Coca-Cola, DuPont, McDonbald's, Microsoft και 3M, θα δώσουν το στίγμα του τι ακριβως συμβαίνει με την «υγεία» της οικονομίας.
Όπως σημειώνει και διευθυντής επενδύσεων της Prudential International Investments, κ. John Praveen, η χρηματιστηριακή αγορά είναι ο μεγαλύτερος δείκτης της οικονομίας, έτσι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις πληροφορίες που δίνει η κερδοφορία των εισηγμένων. Εάν τα μεγάλα ονόματα απογοητεύσουν, θα πούμε αντίο στο ράλι.

Αυτήν την εβδομάδα 143 εταιρείες του δείκτη S&P 500 θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους και η οικονομική εικόνα των μεγάλων της μεταποίησης θα δώσει στους επενδυτές μία πιο ολοκληρωμένη αντίληψη του τι ακριβώς συμβαίνει με τα κέρδη των επιχειρήσεων. Και εάν το ράλι «αξίζει» να έχει συνέχεια. Μέχρι σήμερα, οι τράπεζες και η τεχνολογία έδωσαν τον τόνο, τώρα ήλθε η σειρά της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον κ. John Murphy, διαχειριστή κεφαλαίων στην Murphy Capital Management, οι επενδυτές θα αρχίσουν να ψάχνουν με λεπτομέρεια την κατάσταση του εμποροβιομηχανικού κόσμου των αγορών. Οι ελπίδες βέβαια για συνέχιση του εντυπωσιακού σόου της κερδοφορίας είναι πολλές καθώς μέχρι σήμερα από τις 55 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 71% ξεπέρασε τις προσδοκίες , το 9% κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και μόλις το 20% απογοήτευσε.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σκορ σε σχέση με την ιστορία καθώς, συνήθως το 61% των εταιρειών ξεπερνά τις προσδοκίες σε ένα «τυπικό» τρίμηνο, το 19% τις ισοφαρίζει και το 20% απογοητεύει. Μέχρι τώρα όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς ένα ρεκόρ εκπλήξεων. Τhe show must go on!

reporter.gr

No comments:

Share |