Monday, July 27, 2009

Έχει καλύψει ήδη τις μισές απώλειες από τη μετά Lehman εποχή ο S&P

Έχει καλύψει ήδη τις μισές απώλειες από τη μετά Lehman εποχή ο S&P

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έχει ήδη ανακτήσει το 50% των απωλειών που έχει καταγράψει μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings το Σεπτέμβριο, καθώς ένας αριθμός ρεκόρ από αμερικανικές εταιρίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα που εξέπληξαν ευχάριστα τους αναλυτές. Ο δείκτης- βαρόμετρο για την αμερικανική κεφαλαιαγορά χθες ενισχύθηκε κατά 2,3% στις 976,29 μονάδες, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών. Ο δείκτης έχει αναρριχηθεί κατά 300 μονάδες από το χαμηλό 12 ετών στις 9 Μαρτίου.

Έπειτα από την ανακοίνωση της κατάρρευσης της Lehman στις 15 Σεπτεμβρίου, ο S&P σημείωσε πτώση 575 μονάδων, η οποία διέγραψε 6,9 τρισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Στο τετράμηνο τα κέρδη του δείκτη ανέρχονται στις 299,76 μονάδες. Χρειάστηκαν 95 συνεδριάσεις για να έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη, η Τρίτη ταχύτερη που έχει καταγραφεί μετά το 1933, σύμφωνα με τα στοιχεία της Birinyi Associates.

Μάλιστα ο αριθμός των εταιριών που έχει καταγράψει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα βρίσκεται στα υψηλότερα της ιστορίας, καθώς από τις εταιρίες που απαρτίζουν το δείκτη και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β΄ τριμήνου το 74,1% είναι καλύτερα των εκτιμήσεων.

reporter.gr

No comments:

Share |