Monday, July 27, 2009

Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές

Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές


Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από δύο χρόνια, οι αναλυτές αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Οι εταιρείες της Wall Street αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για τις επιχειρήσεις του Standard & Poor’s 500 συνολικά 896 φορές τον Ιούνιο και τις υποβάθμισαν 886, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η JPMorgan Chase & Co, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η τελευταία φορά που οι αναλυτές ήταν αισιόδοξοι ήταν τον Απρίλιο του 2007, λίγο πριν οι μαζικές ζημιές στους ισολογισμούς των τραπεζών μετά την κατάρρευση της αγοράς των subprime δανείων οδηγήσει στη πρώτη παγκόσμια ύφεση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι εταιρείες της Wall Street εκτιμούν ότι ο S&P 500 θα εμφανίσει κέρδη στα 74,55 δολ. ανά μετοχή το επόμενο έτος, από 72,54 δολ. ανά μετοχή όπως εκτιμούσαν το Μάιο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι μετοχές διαπραγματεύονται πλέον 13,13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, υποδεικνύοντας άνοδο σε ποσοστό 26% του S&P 500 στη περίπτωση που ο δείκτης επιστρέψει στο μέσο όρο των τελευταίων πέντε δεκαετιών στα 16,54 φορές τα ετήσια κέρδη.

capital.gr

No comments:

Share |