Monday, July 27, 2009

Ανοδο καταγράφει το δολάριο

Ανοδο καταγράφει το δολάριο

Ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο, όπως και άλλα νομίσματα που συνδέονται με εμπορεύματα, βρίσκοντας στήριξη στα κέρδη των χρηματιστηρίων και του πετρελαίου.

Η αγορά συναλλάγματος καταγράφει, ωστόσο, οριακές διακυμάνσεις ενόψει των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται και στις δημοπρασίες αμερικανικών ομολόγων, καθώς και στις συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, Μπεν Μπερνάνκι, επιβεβαίωσε την εκτίμησή του ότι η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται, αν και παραμένει ευάλωτη, προβλέποντας ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει υψηλό, ακόμα και όταν η οικονομία εξέλθει της ύφεσης τους επόμενους μήνες.

«Αφού η αγορά προεξόφλησε τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, οι επενδυτές αναμένουν νέα κίνητρα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα του διαλόγου ΗΠΑ-Κίνα και οι δημοπρασίες ομολόγων αυτή την εβδομάδα», σχολίασε trader ιαπωνικής τράπεζας.

Στις 10:42 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4240 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου-γιεν [JPY=X] στα 94,96 γιεν.


naftemporiki

No comments:

Share |