Monday, July 27, 2009

Σε επανεξέταση των αμοιβών καλούνται αμερικανικές εταιρίες

Σε επανεξέταση των αμοιβών καλούνται αμερικανικές εταιρίες

Επαναδιαπραγμάτευση του συστήματος απολαβών για ορισμένες από τις εταιρίες που έχουν λάβει κεφάλαια για τη διάσωσή τους αναμένεται να ζητήσει ο αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, Κένεθ Φέινμπεργκ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal. O Φέινμπεργκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις αποζημιώσεις στις εταιρίες, θεωρεί ότι ορισμένες από τις εταιρείες που έλαβαν ομοσπονδιακά κεφάλαια παρέχουν εξωφρενικά «γενναιόδωρες» αμοιβές. Ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου εκτιμάται ότι θα ασκήσει πιέσεις στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις για να επανεξετάσουν τις συμβάσεις εργασίας που αφορούν εξωφρενικές αμοιβές για τα εταιρικά στελέχη και δεν αποκλείεται να επιβληθούν κυρώσεις εάν δε ληφθούν μέτρα.

Μεταξύ των εταιριών που καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις επανεξέτασης του συστήματος αμοιβών συμπεριλαμβάνονται- σύμφωνα με το δημοσίευμα- οι Citigroup, Bank of America, American International Group, General Motors, Chrysler, Chrysler Financial και GMAC Financial Services.

«Οι εταιρείες θα πρέπει να πείσουν τον κ. Φέινμπεργκ ότι έχουν ακολουθήσει τη σωστή αναλογία απολαβών, η οποία αποθαρρύνει τους εργαζόμενους από τη λήψη υπερβολικών κινδύνων, καθώς και ότι εφαρμόζουν κατάλληλα συστήματα επιβράβευσης», σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου, ʼντριου Γουίλιαμς στη WSJ.

reporter.gr

No comments:

Share |