Monday, June 15, 2009

Φήμες για placement στην Alpha, οι επαφές στις ΗΠΑ και το IRF

Φήμες για placement στην Alpha, οι επαφές στις ΗΠΑ και το IRF

Εντείνεται η φημολογία που θέλει την Alpha bank να σχεδιάζει σχετικά άμεσα την υλοποίηση placement των ιδίων μετοχών της. Ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από την Alpha bank. Η Alpha bank κατέχει το 1,49% σε ίδιες μετοχές ή 6,140 εκατ μετοχές. Για τις μετοχές αυτές η τράπεζα έχει επενδύσει 71,6 εκατ ευρώ ή 11,6 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή της Alpha στο ΧΑ διαπραγματεύεται στα 9,30 ευρώ. Το discount 20% που διαπραγματεύεται η μετοχή της Alpha bank σε σχέση με το μέσο κόστος κτήσης μπορεί να καλυφθεί προσεχώς. Στελέχη της διοίκησης βρίσκονται στο εξωτερικό σε road show σε παρουσιάσεις σε ξένους επενδυτές στις ΗΠΑ και αποδίδουν την άνοδο στην μετοχή στο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Είναι προφανές ότι στην Alpha όπως και στην Eurobank προσβλέπουν σε υψηλότερες τιμές ώστε να υλοποιήσουν placement των ιδίων μετοχών.

Στην Alpha bank σημειώνονται μετοχικές μεταβολές καθώς το IRF της Αγγελικής Φράγκου που έμμεσα σχετίζεται με την Marfin και είχε αποκτήσει περίπου το 1,5% με 2% της Alpha φαίνεται ότι ολοκληρώνει την διαδικασία ολοκλήρωσης του χαρτοφυλακίου και αποχωρεί.

Για την Eurobank η υπόθεση ίδιες μετοχές έχει ιδιαίτερη βαρύτητα προφανώς γιατί το ποσό που έχει επενδύσει για να στηρίξει τις μετοχές της ήταν αρκετά αξιόλογο.

Η Eurobank κατέχει περίπου 25 εκατ μετοχές ή το 4,6% περίπου των ιδίων μετοχών. Για τις επαναγορές έχει επενδύσει 300 εκατ ευρώ ή 12 ευρώ ανά μετοχή. Η τρέχουσα αξία της μετοχής βρίσκεται στα 8,5 με 9 ευρώ ή discount 25%. Σημειώνεται ότι τα κεφάλαια που επενδύονται σε επαναγορές αφαιρούνται απευθείας από την καθαρή θέση. Η Eurobank θα ανέμενε περαιτέρω βελτίωση της χρηματιστηριακής τιμής πριν λάβει την απόφαση να πωλήσει μέσω placement το πακέτο ιδίων μετοχών.

REPORTER.GR

No comments:

Share |