Monday, June 15, 2009

Ξεκινούν δικαστική διαμάχη AIG και Starr - Καταθέτει πρώην CEO

Ξεκινούν δικαστική διαμάχη AIG και Starr - Καταθέτει πρώην CEO

Αυτή την εβδομάδα θα καταθέσει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν ως μάρτυρας σε μια μήνυση 4,3 δισ. δολαρίων μεταξύ της AIG, της κάποτε μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο, και μια ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας που διευθύνει, της Starr International Co., ή SICO O Maurice "Hank" Greenberg. O Greenberg, που απομακρύνθηκε το 2005 από πρόεδρος της American International Group Inc., έχει από τότε εμφανιστεί στο Κονγκρέσο και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, προασπίζοντας τη θητεία του και επιπλήττοντας τους διαδόχους του στην ασφαλιστική εταιρεία.

Η δίκη που ξεκινά σήμερα μπορεί να επιλύσει εάν η Starr καταχράστηκε ή μετέτρεψε, εκατομμύρια μετοχές της AIG που κατείχε για δεκαετίες για να χρηματοδοτήσει ένα αναβαλλόμενο πρόγραμμα αποζημιώσεων για τους εργαζομένους της AIG.

Δεν διακυβεύεται μόνο εάν ο Greenberg, ο οποίος διηύθυνε την AIG για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ή αν η ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη λάβει τα έσοδα από τις μετοχές: η AIG έχει λάβει πακέτο απαλλαγής ύψους 182,5 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμη χορήγηση που θα κερδίσει για να αποπληρώσει ένα μέρος του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

"Είναι μια τεράστια δημόσια εταιρεία ενάντια σε μια μικρή ιδιωτική εταιρεία, με εγγύτητα στην AIG που κανένας που δεν εμπλέκεται δεν μπορεί να την κατανοήσει πλήρως," δήλωσε στο Bloomberg ο δικηγόρος Ralph Ferrara της Dewey & LeBoeuf LLP, που δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο Greenberg "ήταν εκεί στη γέννηση. Όποια έθιμα και παραδόσεις υπάρχουν, αυτός είναι ο άνθρωπος που τα δημιούργησε."

Και ο δικηγόρος της AIG, Theodore Wells, και ο δικηγόρος της Starr, David Boies, είναι ανάμεσα στους κορυφαίους δικηγόρους του έθνους, όπως δήλωσε ο Paul Radvany, πρώην ομοσπονδιακός κατήγορος.

REPORTER.GR

No comments:

Share |