Monday, June 15, 2009

Βρετανία: Ξεθωριάζει το όνειρο για αγορά κατοικίας

Βρετανία: Ξεθωριάζει το όνειρο για αγορά κατοικίας


Όνειρο απατηλό μοιάζει σήμερα στους νεαρούς Βρετανούς η αγορά κατοικίας, καθώς οι τιμές των ακινήτων υπερβαίνουν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες των σημερινών νέων.

Πρόσφατη έρευνα του Εγκεκριμένου Ινστιτούτου Στέγασης (CIH) με 2.000 συμμετέχοντες επιβεβαιώνει ότι μόνο το ένα τρίτο των νέων ηλικίας 18-24 ετών σκέφτεται πλέον να αγοράσει σπίτι.

Τους προηγούμενους 12 μήνες υπολογίζεται ότι 2,4 εκατ. Βρετανοί –οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι– άλλαξαν γνώμη όσον αφορά στην αγορά κατοικίας, κρίνοντας από τις απαντήσεις που έδιναν στο ερώτημα για τις ιδανικές συνθήκες ζωής πριν από την οικονομική ύφεση.

Η μεγαλύτερη μεταστροφή παρατηρήθηκε στις ηλικίες 25-34 ετών, καθώς από το 83% τώρα μόνο το 69% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι επιθυμούν να έχουν το δικό τους σπίτι.

Η Σιρά Γουέμπ, επικεφαλής του CIH, δήλωσε ότι «η δική μας γενιά μεγάλωσε με την αντίληψη ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουν δικό τους σπίτι με κάθε τίμημα, εν μέρει επειδή δεν γνωρίζαμε εναλλακτικές. Δεν μπορούμε να επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος και στις νεώτερες γενιές».

ΝΑFTEMPORIKI

No comments:

Share |