Thursday, May 7, 2009

Ζημιογόνο το α΄ τρίμηνο για την Societe Generale

Ζημιογόνο το α΄ τρίμηνο για την Societe Generale


Παρίσι (Dow Jones)—Ζημιογόνο ήταν το α’ τρίμηνο του 2009 για το γαλλικό τραπεζικό όμιλο Societe Generale SA (GLE.FR). Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος οι απομειώσεις στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και οι υψηλότερες προβλέψεις τον οδήγησαν σε ζημιές, αν και την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι στοχεύει να επανέλθει στην κερδοφορία τα επόμενα τρίμηνα.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, η Societe Generale κατέγραψε ζημιές ύψους 278 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,1 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων οι οποίοι προέβλεπαν κέρδη 381 εκατ. ευρώ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires μεταξύ οκτώ αναλυτών.

Η μεγαλύτερη ζημιά προήλθε από τους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στους οποίους η SocGen κατέγραψε απομειώσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, λόγω έκθεσης σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου όπως τα monolines και τα εξωτικά πιστωτικά παράγωγα.

Τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν κατά 14% στα 4,91 δισ. ευρώ από τα 5,68 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2008, επίσης χαμηλότερα των συγκλίνουσων προβλέψεων με βάση τις οποίες τα έσοδα αναμένονταν στα 5,61 δισ. ευρώ.

Το μικτό λειτουργικό περιθώριο υποχώρησε κατά 36% στα τέλη Μαρτίου, χαμηλότερα κατά 8,8% σε σχέση με τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 υποχώρησε στο 6,5% από 6,7%.

Η μετοχή της SocGen έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο 3,3% ή ενισχυμένη κατά 1,38 ευρώ, στα 43,76 ευρώ.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |