Thursday, May 7, 2009

Στο 0,7% ο πληθωρισμός της Κύπρου τον Απρίλιο

Στο 0,7% ο πληθωρισμός της Κύπρου τον Απρίλιο


ΑΘΗΝΑ (Dow Jones)-- Στο 0,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός της Κύπρου τον Απρίλιο, από 1,1% το Μάρτιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν 0,7%, έναντι αυξήσεως 1,4% το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο. Η μηνιαία αύξηση αποδίδεται στην άνοδο των τιμών ειδών ένδυσης και υπόδυσης αλλά και πετρελαϊκών προϊόντων, ανέφερε η υπηρεσία. Πτώση καταγράφηκε στις τιμές συγκεκριμένων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, πατάτας και ηλεκτρισμού.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2009, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,9% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σε επίπεδο έτους, αφορούν άνοδο 5,6% αύξηση στο σημαντικά σταθμισμένο καλάθι των τροφίμων και των μη αλκοολούχων, άνοδο 7% στις τιμές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και άνοδο 7,2% στις τιμές εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Μειωμένες εμφανίζονται οι, ευαίσθητες στα καύσιμα, τιμές μεταφορών, κατά 7,9%, μείωση 2,7% παρουσιάζουν οι τιμές ένδυσης και υπόδυσης, ενώ οι τιμές κατοικίας, νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, υποχώρησαν 3% σε επίπεδο δωδεκαμήνου.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |