Thursday, May 7, 2009

Προς συγχώνευση Porsche - Volkswagen

Προς συγχώνευση Porsche - Volkswagen

Ο όμιλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συγχωνευθεί με την επίσης γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen η οποία διαθέτει και την πλειοψηφία των μετοχών της πρώτης, σύμφωνα με ανακοινωθέν, που εκδόθηκε μετά από συνάντηση της ιδιοκτήτριας οικογένειας στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Τα μέλη της ιδιοκτήτριας οικογένειας της Porsche επιθυμούν τον σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης ομάδας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέφερε το Δελτίο Τύπου.

"Στο πλαίσιο μιας ενιαίας διαχείρισης, στη νέα δομή θα υπαχθούν δέκα εμπορικές μάρκες αυτοκινήτων, όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι μάρκες όπως και της Porsche, με σκοπό να διατηρήσουν την ύπαρξη τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μία ομάδα εργασίας που θα αποτελείται και από τις δύο εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων θα αναλάβει τη δημιουργία ενός σχεδίου για τη διαμόρφωση της δομής των νέων δημοσιονομικών μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Η Volkswagen κατέχει το 51% των μετοχών της Porsche, η οποία τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις πιστώτριες τράπεζες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |