Wednesday, May 27, 2009

Nationwide Building Society: Πτώση κερδών 67% στο έτος χρήσης

Nationwide Building Society: Πτώση κερδών 67% στο έτος χρήσης

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)--"Πολύ δύσκολες" αναμένεται να είναι το 2009 και το 2010 οι συνθήκες συναλλαγών για την Nationwide Building Society μετά την πτώση των καθαρών της κερδών κατά 67% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 4 Απριλίου.

Ο όμιλος αναμένει ότι οι απομειώσεις θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα των αδύναμων οικονομικών συνθηκών, ενώ τα κέρδη θα συνεχίσουν να μειώνονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Grahamm Beale εκτιμά πως τόσο η αγορά ενυπόθηκων δανείων, όσο και οι καταθέσεις θα συρρικνωθούν το 2009, οδηγώντας σε “ισχυρό ανταγωνισμό για υψηλής ποιότητας ενυπόθηκα δάνεια και καταθέσεις λιανικής.”

Επίσης, ο Beale τόνισε ότι το κόστος των ελκυστικών καταθέσεων και η διασφάλιση των επιχειρηματικών κεφαλαίων “θα συνεχίσουν να ασκούν καθοδικές πιέσεις στα περιθώρια ενώ αυτή η τάση θα επιδεινώνεται από την επίδραση των χαμηλών επιτοκίων σε ετήσιο επίπεδο.”

Τα καθαρά κέρδη της Nationwide για το οικονομικό έτος 2008/2009 μειώθηκαν στα 162 εκατ. λίρες από 495 εκατ. λίρες την προηγούμενη χρήση.

Τα κέρδη επηρεάστηκαν από τον τετραπλασιασμό των απομειώσεων και γιατί ο όμιλος έπρεπε να καταβάλει το επιπλέον ποσό των 258 εκατ. λιρών για το πρόγραμμα Financial Services Compensation Scheme, το οποίο προστατέυει τις καταθέσεις των πελατών.

Τα συνολικά έσοδα, μετά τις αποζημιώσεις των ασφαλειών, σημείωσαν αύξηση 5% στα 2,28 δισ. λίρες.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |