Wednesday, May 27, 2009

Ράλι με δανεικά λεφτά!

Ράλι με δανεικά λεφτά!

Το leverage trading επιστρέφει και σφραγίζει την συνέχεια του ράλι! Οι συναλλαγές μετοχών μέσω δανεισμού, ή αλλιώς οι συναλλαγές με μόχλευση ( leverage trading ) όπου οι επενδυτές μπορούν ουσιαστικά να επενδύσουν στις μετοχές κεφάλαια που δεν... έχουν, αναμένεται φέτος να ανακάμψει σημαντικά δίνοντας περαιτέρω καύσιμα στο δυναμικό ράλι των αγορών, όπως υποστηρίζει η Deutsche Bank.Φέτος έχει ήδη παρατηρηθεί μία σταδιακή αύξηση του όγκου συναλλαγών μέσω δανεισμού assets, και συγκεκριμένα, στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους έχει αυξηθεί κατά 33%!

Η Deutsche Βank εκτιμά πως το ποσοστό αυτό θα ανέβει πολύ περισσότερο και αναμένεται να διπλασιασθεί από τα τρέχοντα επίπεδα καθώς μπαίνουμε στο 2010.

Οπως τονίζει, η μόχλευση αναμένεται να επισιτέψει στα επίπεδα πριν την κρίση καθώς η μεταβλητότητα είναι ακόμη υπερβολικά υψηλή και η διαθεσιμότητα της πίστωσης είναι ακόμη περιορισμένη.

Ωσόσο, ο διεθνής οίκος βλέπει πολλούςς και ισχυρούς λόγους για συνέχιση του ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές πέραν του 35% που ήδη μετρούν από τις αρχές Μαρτίου, και τόσο τα θεμελιώδη όσο και οι τεχνικοί δείκτες και οι αποτιμήσεις βοηθούν τώρα πάρα πολύ την αγορά, η οποία θα συνεχίσει και μάλιστα δυναμικά, να εξελίσσεται σε μία νεά bull market.

Οπως τονίζει, τα sell-offs που γίνονται δεν έχουν διάρκεια ούτε σημαντικό μέγεθος και το ράλι μέχρι τα τέλη του έτους μπορεί να αγγίξει το 15%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |