Wednesday, May 27, 2009

Aegean: Οικονομικά Αποτελέσματα Πρώτου Τριμήνου 2009

Aegean: Οικονομικά Αποτελέσματα Πρώτου Τριμήνου 2009


Η AEGEAN ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2009 παρουσιάζοντας αύξηση στον κύκλο εργασιών και βελτίωση της κερδοφορίας.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε ευρώ 111,3εκ., σημειώνοντας αύξηση 13%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν στα ευρώ 2,7εκ. από ζημιές ύψους ευρώ 4,9εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 6,4εκ., βελτιωμένα σε σχέση με ζημιές ύψους ευρώ 5,7εκ. το προηγούμενο έτος. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ευρώ 4,6εκ. από ζημιές ύψους ευρώ 4,4εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Οι κυριότεροι παράγοντες που συντέλεσαν στη βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας του πρώτου τριμήνου ήταν η πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι ωφέλειες από την ανανέωση του στόλου στους τομείς των εξόδων συντήρησης και κατανάλωσης καυσίμων και τέλος η περαιτέρω μείωση του κόστους διανομής.

Τα Κέρδη Προ Φόρων περιλαμβάνουν έκτακτα κέρδη από πώληση της συμμετοχής σε τρεις εταιρίες τροφοδοσίας ύψους ευρώ 4,4εκ.

Η AEGEAN μετέφερε 1,2 εκ. επιβάτες το πρώτο τρίμηνο του 2009, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 9%. Συγκεκριμένα, στο δίκτυο εσωτερικού η AEGEAN μετέφερε 731,000 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2008 ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 20%, μεταφέροντας 427,000 επιβάτες.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ανέφερε σχετικά:
΄Το πρώτο τρίμηνο του 2009 η AEGEAN ισχυροποίησε περαιτέρω τόσο τα μερίδια αγοράς της στα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού όσο και την χρηματοοικονομική της θέση. Παρά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς την επίδραση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και της διαφαινόμενης κάμψης της ζήτησης κυρίως στις διεθνείς αγορές, η οποία αναπόφευκτα αναμένεται να επηρεάσει την πορεία των εσόδων στο σύνολο του έτους.

Παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων, υιοθετώντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της υγιούς οικονομικής μας θέση. Η πρόσφατη αποδοχή της AEGEAN από την STAR ALLIANCE προσδίδει νέα δυναμική στα μελλοντικά σχέδια μας και αποδεικνύει τη συνεπή υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων. Στο μέλλον, οι επιβάτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το δίκτυο, τα προνόμια και τα οφέλη που προσφέρει η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη αεροπορική συμμαχία του κόσμου, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί σημαντικά η ροή επιβατών από το δίκτυο της συμμαχίας΄
Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Εταιρίας (www.aegeanair.com) και θα δημοσιευτούν στον Τύπο (εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΞΠΡΕΣ) την Πέμπτη 28 Μαΐου 2009.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |