Wednesday, May 6, 2009

''ΟΚ'' από το πτωχευτικό δικαστήριο για εκποίηση παγίων της Chrysler

''ΟΚ'' από το πτωχευτικό δικαστήριο για εκποίηση παγίων της Chrysler

Την έγκριση από το πτωχευτικό δικαστήριο για τον πλειστηριασμό των περισσότερων περιουσιακών της στοιχείων έως τις 27 Μαΐου εξασφάλισε η Chrysler. Το γεγονός αυτό δίνει το «πράσινο φως» στην αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει σε συμφωνία με την ιταλική Fiat που θα οδηγήσει στη δημιουργία της έκτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το πτωχευτικό δικαστήριο ενέκρινε το σχέδιο δημοπρασιών της Chrysler κατά τη χθεσινή ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν. Επιπλέον, απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ομάδα πιστωτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και ότι δεν αποκλείεται τα έσοδα από τις εκποιήσεις να διανεμηθούν με αντικανονικό και άδικο τρόπο.

Έτσι η Chrysler θα περάσει στα χέρια της Fiat που θα αποκτήσει μερίδιο 20% στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ το ποσοστό ενδέχεται να φτάσει το 35% αν η εταιρεία ολοκληρώσει τους κυβερνητικούς στόχους για την παραγωγή ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων. Συμμετοχή στην αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκτήσουν τα ταμεία των εργατικών σωματείων, η αμερικανική κυβέρνηση και η κυβέρνηση του Καναδά σε αντάλλαγμα των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Chrysler.

REPORTER.GR

No comments:

Share |