Wednesday, May 6, 2009

Chrysler: Κλείνει 6 εργοστάσια έως το 2011

Chrysler: Κλείνει 6 εργοστάσια έως το 2011


“Λουκέτο” σε έξι εργοστασιακές μονάδες της σχεδιάζει να βάλει η Chrysler LLC έως το 2011, καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα της συνεχίζει να φθίνει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, πρόκειται για την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσιοποιεί χρονοδιάγραμμα διακοπής λειτουργίας μονάδας. Στα εργοστάσια που θα κλείσουν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το Sterling Heights (που λειτουργεί από το 1953). Οι μονάδες θα κλείσουν, ασχέτως του αν υλοποιηθεί η συγχώνευση με την Fiat SpA.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο St. Louis North Assembly Plant θα σταματήσει να λειτουργεί στο τρίτο τρίμηνο του 2009 και το εργοστάσιο παραγωγής Dodge θα ενοποιηθεί με τη μονάδα στο Warren.

Το εργοστάσιο στο Conner Avenue του Ντητρόιτ θα κλείσει το Δεκέμβριο του 2009. Το εργοστάσιο στο Sterling Heights θα διακόψει τη λειτουργία του το 2011. “Λουκέτα” θα μπουν στο εργοστάσιο Kenosha στο Ουινσκόνσιν και στο Axle plant. Το εργοστάσιο στο Twinsburg Stamping θα κλείσει το Μάρτιο του 2010.

Η εταιρεία θα προχωρήσει επίσης με τα προηγούμενα σχέδια της να κλείσει τη μονάδα στο Newark και στο St. Louis.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |