Wednesday, May 6, 2009

BNP Paribas: 21% χαμηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

BNP Paribas: 21% χαμηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Μείωση 21% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, BNP Paribas SA, μικρότερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, μετά την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στο 1,56 δισ. ευρώ (2,08 δισ. δολ.) από 1,98 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η τράπεζα που εδρεύει στο Παρίσι. Κατά μέσον όρο 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι οι ζημίες της θα ήταν 784 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια της ΒNP Paribas υπερτριπλασιάστηκαν καθώς η παγκόσμια οικονομία βιώνει τη χειρότερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επενδυτική τράπεζα μαζί με την Credit Suisse Group AG και την Deutsche Bank AG στην Ευρώπη εμφάνισαν κέρδη από τις αγορές πιστώσεων που πάγωσαν μετά την πτώχευση της Lehman Brothers Holdings Inc. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Φέτος οι μετοχές της BNP Paribas σημείωσαν άνοδο 40% κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Παρίσι, φθάνοντας στα 46,5 δισ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν στο 1,23 δισ. ευρώ από 318 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος.

Οι συνολικές προβλέψεις επισφαλών δανείων της BNP Paribas υπερτριπλασιάστηκαν φθάνοντας στο 1,83 δισ. ευρώ το τρίμηνο, υψηλότερα των προβλέψεων για 1,7 δισ. ευρώ.


ΝΑFTEMPORIKI

No comments:

Share |