Wednesday, May 6, 2009

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία της ADP για τις θέσεις απασχόλησης

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία της ADP για τις θέσεις απασχόλησης


Συνολικά 491.000 θέσεις εργασίας απώλεσε ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της ιδιωτικής εταιρείας ερευνών, ADP. Τα στοιχεία ήταν ωστόσο πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν ότι ο αριθμός των θέσεων θα υποχωρήσει κατά 650.000, Η απόκλιση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οφείλεται στα στοιχεία για τις θέσεις που χάθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

"Πέρα από τις πρόσφατες ενδείξεις πως οι τιμές των μετοχών, η καταναλωτική δαπάνη και η στεγαστική δραστηριότητα ανακάμπτουν, η απασχόληση, αναμένεται να διαγράψει πτωτική τροχιά τους επόμενους μήνες, ίσως όμως όχι με τον ίδιο, ταχύ ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών", ανέφερε ο πρόεδρος της ADP, Joel Prakken.

Ο ίδιος εκτιμά πως το ποσοστό ανεργίας θα αναρριχηθεί κοντά στο 9,5% στα μέσα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, οι μεγάλες επιχειρήσεις με περισσότερους από 500 υπαλλήλους μείωσαν τις θέσεις εργασίας κατά 77.000 ενώ οι επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους προχώρησαν σε 231.000 περικοπές τον περασμένο μήνα. Ο αντίστοιχος αριθμός για τις μικρές επιχειρήσεις ανήλθε στις 183.000 θέσεις.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |