Wednesday, May 6, 2009

Σε υψηλά έξι μηνών το αργό- Έκλεισε πάνω από τα 56 δολάρια

Σε υψηλά έξι μηνών το αργό- Έκλεισε πάνω από τα 56 δολάρια

Πάνω από τα 56 δολάρια βρέθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, στον απόηχο της μικρότερης των εκτιμήσεων αύξησης των αποθεμάτων του αργού, γεγονός του δείχνει ότι η κατανάλωση του πετρελαίου αρχίζει την ανοδική πορεία. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού κατέγραψε σημαντικά κέρδη 4,6% στα 56,34 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών. Η τιμή του αργού είναι κατά 25% υψηλότερα σε σχέση με την αρχή του έτους. Κέρδη 2,9% και για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ που βρέθηκε στα 55,67 δολάρια το βαρέλι.

Μικρότερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 605.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληγε την 1η Μαϊου. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση πάνω από τα 2 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 167.000 βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 2,43 εκατ. βαρέλια. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των διυλιστηρίων διαμορφώθηκε κατά 2,7% υψηλότερα, στο 85,3%.

Ιδιαίτερα θετικά στη διαμόρφωση της τιμής του αργού συνέβαλλαν και τα καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τον Απρίλιο τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη ADP. Ειδικότερα, οι θέσεις απασχόλησης υποχώρησαν κατά 491.000. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μεγαλύτερη κάμψη στις 580.000, η οποία θα επρόκειτο για τη μικρότερη πτώση από τον Οκτώβριο. Επίσης, ο δείκτης του Μαρτίου αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 708.000 από τις 742.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |