Wednesday, May 6, 2009

Κεφάλαια 34 δισ. δολ. χρειάζεται η BofA

Κεφάλαια 34 δισ. δολ. χρειάζεται η BofA

Ετοιμες για στροφή σε θετική πορεία οι αμερικανικές τράπεζες

Νέα κεφάλαια ύψους περίπου 34 δισ. δολαρίων χρειάζεται η Bank of America όπως προκύπτει από τα «τεστ κοπώσεως» που διενήργησαν οι χρηματοοικονομικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των 19 μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, που τέθηκαν στο μικροσκόπιο των αρχών.

Το έλλειμμα της Citigroup είναι πιο περιορισμένο, λόγω των σχεδίων της εταιρείας να μετατρέψει κρατικές προνομιούχες μετοχές σε κοινές μετοχές, επισημαίνουν πηγές προσκείμενες στο θέμα. Την ίδια στιγμή, η JPMorgan Chase & Co. φαίνεται πως δεν χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια για να θωρακιστεί έναντι πιθανών ζημιών.

Τα τραπεζικά ιδρύματα ενδεχομένως να παρουσιάσουν τις στρατηγικές τους για την ενίσχυση της ρευστότητας, ή την εξαγορά κρατικών ποσοστών, αύριο, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εταιρείες που χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια θα έχουν τη δυνατότητα να τα αντλήσουν μέσω μετατροπών προνομιούχων μετοχών. «Εάν υπάρξουν τράπεζες που χρειάζονται κεφάλαια, ελπίζουμε ότι πολλές από αυτές θα μπορέσουν να τα συγκεντρώσουν είτε μέσω προσφοράς μετοχών είτε μέσω μετατροπών και ανταλλαγών υφιστάμενου χρέους», δήλωσε χθες ο διοικητής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |