Monday, May 4, 2009

Σε υψηλά πέντε εβδομάδων το αργό

Σε υψηλά πέντε εβδομάδων το αργό

Σε υψηλά πέντε εβδομάδων έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της ανόδου των πωλήσεων των υφιστάμενων κατοικιών σε συνδυασμό με την αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών τον Μάρτιο, στοιχεία που εκλήφθηκαν από τους επενδυτές ως σημάδια βελτίωσης της ζήτησης πετρελαίου τους επόμενους μήνες.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 2,3% στα 54,47 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη του από την αρχή του έτους στο 21%. Το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύθηκε κατά 1,4% στα 53,59 δολάρια το βαρέλι.

Βελτίωση κατέγραψε η αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάρτιο, καθώς τόσο οι κατασκευαστικές δαπάνες, όσο και οι πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα. Οι πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα αυξήθηκαν κατά 3,2% και ήταν κατά 1,1% σε σχέση με πέρσι.

Αυξημένες κατά 0,3% εμφανίστηκαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εμπορίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ώθηση δόθηκε εξαιτίας της αύξησης των κατασκευών των επαγγελματικών χώρων και κτιρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξεως του 1,5%.

Σημαντική ώθηση στην τιμή του αργού έδωσε και η πτώση του δολαρίου, αφού αυτόματα τα εμπορεύματα που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό νόμισμα γίνονται φθηνότερα για τους επενδυτές που έχουν ως κύριο νόμισμα άλλο εκτός του δολαρίου. Συγκεκριμένα, το ευρώ βρίσκεται κατά 1,2% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, αφού διαπραγματεύεται στα 1,3425 δολάρια/ ευρώ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |