Monday, May 4, 2009

Buffett: “100%” αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας

Buffett: “100%” αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας

“100%” αισιόδοξος εμφανίζεται ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Warren Buffett, για το μακροπρόθεσμο μέλλον της αμερικανικής οικονομίας, αν και δεν εντοπίζει βραχυπρόθεσμα σημάδια ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC, η αμερικανική οικονομία κινείται αργά, και μάλιστα συνεχίζει να επιβραδύνει το ρυθμό της, ωστόσο αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, αν και δεν γνωρίζω το πότε. Πάντως, ελπίζω να είναι σύντομα”.

Συνέχισε να λέει πως ο καιρός για να αγοράσει κανείς μετοχές είναι όταν “οι δουλειές δεν πάνε καλά". Πρόσθεσε δε πως ορισμένα από τα καλύτερα επενδυτικά του χρόνια τα είχε σε περιόδους ύφεσης.

Επίσης, διακρίνει σημάδια ανάκαμψης στην αγορά κατοικίας, ενώ επισήμανε πως δεν χρειάζεται “να χτίσουμε νέες κατοικίες, αλλά να πουλήσουμε τα υφιστάμενα αποθέματα μας”.

Επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στην Wells Fargo και την US Bancorp. Για την SunTrust ανέφερε πως δεν γνωρίζει αρκετά για το επιχειρηματικό μοντέλο του τραπεζικού ομίλου. Αξίζει να αναφερθεί πως η Berkshire Hathaway έχει συμμετοχές και στις τρεις τράπεζες.

Παράλληλα, τόνισε πως “είναι πολύ σημαντικό” για την Chrysler να βγει άμεσα από το καθεστώς πτώχευσης.

Τέλος, ο “μάντης της Όμαχα” σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα χρειαστούν τελικά περισσότερα φορολογικά έσοδα, αν και το όλο ζήτημα περιστρέφεται γύρω από το ποιος θα πληρώσει τελικά. Η χώρα έχει περιθώριο για αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές, και κυρίως στους πλούσιους της χώρας.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |