Monday, May 4, 2009

Fiat: Προς απόσχιση της μονάδας αυτοκινήτων

Fiat: Προς απόσχιση της μονάδας αυτοκινήτων

Σε απόσχιση της μονάδας αυτοκινήτων πιθανόν να προχωρήσει η Fiat σε περίπτωση που εξαγοράσει την ευρωπαϊκή μονάδα της General Motors όπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε απόσχιση της μονάδας αυτοκινήτων πιθανόν να προχωρήσει η Fiat, σε περίπτωση που εξαγοράσει την ευρωπαϊκή μονάδα της General Motors όπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, θα επιχειρήσει τις επόμενες εβδομάδες να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα μιας συγχώνευσης και μιας νέας εταιρείας, τονίζει το δ.σ. της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει σήμερα τα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας εισηγμένης στο χρηματιστήριο ευρωπαϊκής εταιρείας, την οποία θα ενώσει με τις Chrysler και GM Europe.

Η General Motors αναφέρει από την πλευρά της, ότι είναι ανοιχτή σε προσφορές για τη γερμανική θυγατρική της, Opel, η οποία βλέπει τα κεφάλαιά της να εξαντλούνται και αναζητά οικονομική ενίσχυση 3,3 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας άλλος πιθανός επενδυτής στην GM Europe είναι η Magna International, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εξαρτημάτων για αυτοκίνητα της Β. Αμερικής.

Σημειώνεται πως μια ενδεχόμενη απόσχιση της Fiat Automobile, η οποία συνεισέφερε πέρυσι στα κέρδη της Fiat σε ποσοστό 45%, θα αφήσει στην εταιρεία μονάδες όπως η CNH Global NV – κατασκευάστρια αγροτικού εξοπλισμού – και η κατασκευάστρια φορτηγών Iveco.

Ήδη, η Fiat σχεδιάζει να αποκτήσει μερίδιο στην αμερικανική Chrysler, σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |