Thursday, April 16, 2009

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της JPMorgan

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της JPMorgan


Κέρδη 2,1 δισ. δολαρίων, ή 40 σεντς ανά μετοχή, μειωμένα κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η JPMorgan Chase για το πρώτο τρίμηνο του 2009, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 32 σεντς ανά μετοχή.

Η χρηματιστηριακή αξία της αμερικανικής τράπεζας σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, εν μέσω εικασιών ότι ο ρυθμός μείωσης της κερδοφορίας της θα επιβραδυνθεί, καθώς ανακάμπτουν οι αγορές.

Στο ράλι της μετοχής συνέβαλαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Τζέιμι Ντίμον, ότι η τράπεζα ήταν κερδοφόρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η εξαγορά της Bear Stearns, την περασμένη χρονιά, έδωσε ώθηση στα τμήματα διαπραγματεύσεων σε εμπορεύματα και βασικών χρηματιστηριακών συναλλαγών. Παράλληλα, η απόκτηση της Washington Mutual ενίσχυσε την κερδοφορία της, επεκτείνοντας το δίκτυο λιανικής και εμπορικής τραπεζικής στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της JPMorgan ενισχύθηκαν χθες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά 6,1% στα 32,56 δολάρια. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν καταγράψει άνοδο 3,3%, έναντι πτώσης 26% και 41% που έχουν σημειώσει οι μετοχές της Bank of America και Citigroup


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |