Thursday, April 16, 2009

Χάθηκαν 500 χιλιάδες θέσεις εργασίας διεθνώς από τον Ιανουάριο, πλην χρηματοοικονομικού κλάδου

Χάθηκαν 500 χιλιάδες θέσεις εργασίας διεθνώς από τον Ιανουάριο, πλην χρηματοοικονομικού κλάδου

Ούτε η οικονομία, ούτε οι αγορές αλλά ούτε και η κερδοφορία, δεν εχουν ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο τονίζει ο διευθυντής διεθνούς στρατηγικής μετοχών της Standard Life, κ. Andrew Milligan, και προειδοποιεί πως η αυξανόμενη ανεργία κρύβει πολλά για τα εταιρικά κέρδη, τόσο του 2009 όσο και του 2010.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει ακόμη σημαντική επιδείνωση διεθνώς στο εργασιακό περιβάλλον με την ανεργία να αυξάνεται δραματικά και καμία είδους σταθεροποίηση σε αυτό το μέτωπο δεν φαίνεται κάπου στον ορίζοντα. «Αυτό είναι που θα εμποδίσει και την οποιαδήποτε ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών», σχολιάζει ο διευθυντής στρατηγικής μετοχών της Natixis AM, κ. Wilfrid Pham.

Η ανεργία καλπάζει και η κρίση οδηγέι όλο και πιο έντονα τις επιχειρήσεις διεθνώς να περικόψουν τα κόστη τους, προχωρώντας σε μαζικές απολύσεις. Οι τράπεζες και οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, φυσικά έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα των απολύσεων και πρωταγωνιστούν στις περικοπές, όμως το γεγονός είναι πως ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος διεθνώς, ανεξαρτήτου κλάδου, δείχνει καθημερινώς την πόρτα της εξόδου στους υπαλλήλους του.

Από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα έχουν χαθεί ή ανακοινωθεί, περίπου 500.000 περικοπές θέσεων εργασία διεθνώς σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, σε εταιρείες εκτός του κλάδου των χρηματοοικονομικών και ήδη σήμερα η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 2.500-3.000 άτομα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, έχοντας ήδη απολύσει 2.400 υπαλλήλους το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009.

Απο τις αρχές Ιανουαρίου έχουν ανακοινωθεί οι εξής περικοπές:

REPORTER.GR

No comments:

Share |