Thursday, April 16, 2009

Fitch: Θα βαθύνει περαιτέρω η ύφεση στην Αν. Ευρώπη

Fitch: Θα βαθύνει περαιτέρω η ύφεση στην Αν. Ευρώπη


Θα “βαθύνει” περαιτέρω η ύφεση στις οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης, προτού να βελτιωθεί το outlook, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων στις περίπου μισές χώρες της περιοχής, ανέφερε ο επικεφαλής της Fitch Ratings για τις αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης σε συνέντευξη του στο Βloomberg.

“Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Η πραγματική οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να υποχωρεί με υψηλές ταχύτητες. Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει μακράν τη χειρότερη περίοδο ύφεσης από τα χρόνια της μετάβασης” από τον Κομουνισμό στην ανοικτή αγορά, δήλωσε ο Edward Parker.

Η Fitch εκτιμά πως θα επιστρέψουν οι οικονομίες της περιοχής σε φάση ανάκαμψης την επόμενη χρονιά με ρυθμό 1,4%, που θα αποτελέσει “πολύ ισχνή ανάκαμψη”, σύμφωνα πάντα με τον Parker. “Δεν θα θυμίζει και πολύ ανάκαμψη. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση της ανεργίας, πίεση στους ισολογισμούς των τραπεζών και τα δημόσια οικονομικά μεγέθη” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως δέκα αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης κινδυνεύουν θα υποβαθμιστούν μέσα στο επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Ρωσία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, το Καζακστάν, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Γεωργία, τη Λετονία, την Εσθονία και τη Λιθουανία., καθώς έχουν αρνητικά “outlooks”, που υποδηλώνουν πως είναι άνω του 50% πιθανή η υποβάθμιση τους.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |