Thursday, March 19, 2009

Nike: Πτώση 47% στα κέρδη

Nike: Πτώση 47% στα κέρδη


Κατά 47% υποχώρησαν τα κέρδη της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike Inc. στο γ΄ τρίμηνο εταιρικής χρήσης, μετά την υποχώρηση των πωλήσεων, την ενίσχυση του δολαρίου που έπληξε τις πωλήσεις στην Ασία και την Ευρώπη, αλλά και έκτακτες επιβαρύνσεις από την θυγατρική της Umbro, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Nike διαμορφώθηκαν στα 243,8 εκατ. δολ. ή 50 cents ανά μετοχή από 463,8 εκατ. δολ. ή 92 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Χωρίς να περιλαμβάνονται απομειώσεις συνολικού ύψους 240,7 εκατ. δολ. στην Umbro, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 99 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg που τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 79 cents ανά μετοχή.

Παράλληλα, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις υποχώρησαν 2% και διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισ. δολ.

Οι παγκόσμιες παραγγελίες της Nike για παράδοση από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2009 ανέρχονται στα 6,5 δισ. δολ. υποχωρώντας σε ποσοστό 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |