Thursday, March 19, 2009

Με άλμα 7% σε υψηλά τεσσάρων μηνών το αργό

Με άλμα 7% σε υψηλά τεσσάρων μηνών το αργό


Με εντυπωσιακά κέρδη άνω του 7% και σε υψηλά τεσσάρων μηνών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη βρίσκοντας στήριξη στη "βουτιά" του δολαρίου, αλλά και στις προσδοκίες ότι οι νέες μαζικές παρεμβάσεις της Fed για την σταθεροποίηση των πιστωτικών αγορών θα επαναφέρουν σε τροχιά ανάκαμψης την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Απριλίου σημείωσε άνοδο 3,47 δολ. ή 7,2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 51,61 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Νοεμβρίου.

Εξάλλου η τιμή του αργού τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 3,01 δολ. για να ολοκληρώσει στα 50,67 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures exchange του Λονδίνου.

Η Fed δεσμεύτηκε χθες να αγοράσει επιπλέον 750 δισ. δολ. αυτό το έτος σε χρεόγραφα διασφαλισμένα με ενυπόθηκα δάνεια, ενώ διπλασίασε στα 200 δισ. δολ. το ποσό για την αγορά ομολόγων κρατικών οργανισμών αυτό το έτος. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει έως 300 δισ. δολ. σε μακροπρόθεσμα ομόλογα προκειμένου να ενισχύσει τις πιστωτικές αγορές.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |