Wednesday, March 18, 2009

Δύο εκατ. άνεργοι στη Μ. Βρετανία- Βαθαίνει η ύφεση

Δύο εκατ. άνεργοι στη Μ. Βρετανία- Βαθαίνει η ύφεση

Εκτινάχθηκαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία το Φεβρουάριο, οδηγώντας τον αριθμό των ανέργων πάνω από τα 2 εκατ. για πρώτη φορά σε διάστημα 12 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 138.400, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδοαπό την αρχή καταγραφής των στοιχείων το 1971. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως των 87.500 αιτήσεων. Πρόκειται για την 13η διαδοχική μηνιαία άνοδο του μεγέθους, η οποία ξεπέρασε τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Παράλληλα, τα στοιχεία του Ιανουαρίου είχαν αναθεωρηθεί κι εμφάνιζαν αύξηση των αιτήσεων κατά 93.500.

Ακόμη, ο αριθμός των ανέργων της χώρας ανήλθε στα 2,03 εκατ. για το τρίμηνο που έληξε τον Ιανουάριο, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1997. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,5%, ενισχυμένο κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.



Επιδείνωση της ύφεσης «βλέπει» το ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι ανησυχίες για τη βρετανική οικονομία το 2010, καθώς δημοσίευμα των Times αναφέρει πως μέσα στην εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προβλέψει επιδείνωση της συρρίκνωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βρετανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,8% στο τρέχον έτος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη «βουτιά» από το 1994, έναντι 2,8% που ήταν η πρόβλεψη του Ιανουαρίου, ενώ το 2010 αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση 0,2%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |