Wednesday, March 18, 2009

Απώλειες 2% για το αργό- Ράλι ξεκίνησε στην ηλεκτρονική αγορά

Απώλειες 2% για το αργό- Ράλι ξεκίνησε στην ηλεκτρονική αγορά

Με το μεγαλύτερο τόξο διακύμανσης έκλεισε σήμερα το αργό, αφού ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωνε απώλειες που έφτασαν ακόμα και το 3%, έκλεισε τελικά με κέρδη, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου στην ηλεκτρονική αγορά μετά την ανακοίνωση των μέτρων από τη Fed.Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του αργού για παράδοση τον Απρίλιο υποχώρησαν στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης κατά 1,02 δολάρια στα 48,14 δολάρια, ενώ στην ηλεκτρονική αγορά ενισχύονται κατά 2,7% στα 49,42 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια Μαΐου του πετρελαίου τύπου Brent υποχώρησαν κατά 1% στα 47,75 δολάρια το βαρέλι.

Το ποσό των 300 δισ. δολαρίων θα διαθέσει η Federal Reserve σε αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων του κράτους των ΗΠΑ, με σκοπό να ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Επιπλέον, η Fed εμφανίστηκε απαισιόδοξη για την προοπτική της χώρας, σε ανακοίνωση της που εξέδωσε μετά τη διήμερη σύνοδο τους, κατά την οποία, μάλιστα, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.

Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη αναμένεται από τα τέλη αυτού του έτους, ενώ για την πορεία της ακινήτων, ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε νέες αγορές ενυπόθηκων δανείων, ενώ για τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τη συμμετοχή της μέσω των μετοχικών κεφαλαίων τους. Τέλος, η Fed επανέλαβε ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αποπληθωρισμού.

Η πτώση που σημείωσε το αργό στην αγορά της Νέας Υόρκης αποδόθηκε στη νέα ανοδο 1,94 εκατ. βαρελιών που σημείωσαν τα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας. Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα της βενζίνης, αφού διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 3,19 εκατ. βαρέλια, στα 215,7 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα των διυλισμένων αποθεμάτων πετρελαίου σημείωσαν αύξηση 100.00 βαρελιών. Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων υποχώρησε κατά 0,6% στο 82,1%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |