Tuesday, March 10, 2009

Πτώση 2,9% για το αργό- Στα 45,71 δολάρια

Πτώση 2,9% για το αργό- Στα 45,71 δολάρια


Με απώλειες έκλεισε τελικά το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, χάνοντας τα ισχυρά κέρδη που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, στον απόηχο των εκτιμήσεων για αύξηση των αποθεμάτων του την προηγούμενη εβδομάδα.Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού υποχώρησαν κατά 2,9% στα 45,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωνε κέρδη που ξεπέρασαν ακόμη και το 3%. Σημειώνεται ότι οι τιμή του αργού έχει ενισχυθεί κατά 3,7% από την αρχή του έτους, ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το αργό βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από την 7η Ιανουαρίου. Το πετρέλαιο τύπου brent υποχώρησε στα 44,05 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,57%.

Αύριο ανακοινώνονται τα αποθέματα του αργού από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, και σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται ανοδος, αφού η ζήτηση του πετρελαίου και των προϊόντων του έχει υποχωρήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά 1,38 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2008.

Πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν μπορούν να βρουν τα επίπεδα εκείνα που θα σταθεροποιήσουν την τιμή του αργού. Πριν από έξι μήνες, όλοι συζητούσαν ότι τα αποθέματα του αργού δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Τώρα τα αποθέματα διαρκώς αυξάνονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές «ανωμαλίες» στην αγορά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |