Wednesday, February 25, 2009

NYSE: Πιθανή χαλάρωση κανονισμών για αποφυγή μαζικών delistings

NYSE: Πιθανή χαλάρωση κανονισμών για αποφυγή μαζικών delistings


Το ενδεχόμενο “χαλάρωσης” των κανονισμών σχετικά με τις υποχρεωτικές διαγραφές από το ταμπλό του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης εξετάζει το NYSE Euronext.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία διαχείρισης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ενδέχεται να άρει την προϋπόθεση που θέλει την τιμή στις μετοχές εισηγμένων εταιρειών να παραμένει πάνω από το 1 δολάριο, με στόχο να αποφύγει “κύμα” delistings, με την διολίσθηση χθες του Standard & Poor’s 500 σε χαμηλό 12 ετών.

“Πρόκειται για κάτι που εξετάζουμε δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών στις αγορές” δήλωσε ο Richard Adamonis, εκπρόσωπος του NYSE Euronext, στο πλαίσιο σημερινής του συνέντευξης.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει ήδη αναστείλει μέχρι τον Απρίλιο τον κανονισμό γύρω από την ελάχιστη κεφαλαιοποίηση που πρέπει να έχει μία μετοχή για να παραμείνει στο ταμπλό. Το Nasdaq Stock Market, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της NYSE, έχει επίσης -από τον Οκτώβριο κιόλας- αναστείλει ορισμένους κανονισμούς του για την παραμονή μετοχών στο ταμπλό του, κίνηση που θα ισχύσει έως τις 20 Απριλίου. Τα μέτρα που έχει άρει είναι πως η τιμή της μετοχής θα πρέπει να είναι πάνω από 1 δολάριο, ενώ η κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 5 εκατ. δολάρια.

Η NYSE Euronext έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με την αμερικανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και ενδέχεται να υποβάλλει επίσημη πρόταση σύντομα για να αποτρέψει μαζικές διαγραφές μετοχών από το ταμπλό.

Στην περίπτωση που το σενάριο αυτό υλοποιηθεί, τότε θα πάρουν “ανάσα” περίπου 133 εταιρείες, οι μετοχές των οποίων έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 2 δολάρια, μεταξύ των οποίων η Ford Motor Co. και η American International Group Inc.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |