Wednesday, February 25, 2009

Κύπρου: Προχωρά σε έκδοση αξιόγραφων έως 650 εκατ. ευρώ- Στα 0,27 ευρώ το μέρισμα

Κύπρου: Προχωρά σε έκδοση αξιόγραφων έως 650 εκατ. ευρώ- Στα 0,27 ευρώ το μέρισμα

Στην έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων έως 645 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα Κύπρου με στόχο να ενισχύσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, από τα επίπεδα του 7,2% που διαμορφώνονται τώρα στο 10%. Οι τίτλοι που θα εκδοθούν θα έχουν αξία 1 ευρώ και η αναλογία που προτείνεται είναι 11 ευρώ αξίας του αξιόγραφου για κάθε 10 μετοχές που κατέχουν οι μέτοχοι. Τα αξιόγραφα θα φέρουν επιτόκιο 5,5%. Παράλληλα, η Κύπρου θα διανείμει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή, ενώ εάν συμπεριληφθεί και το προμέρισμα των 0,15 ευρώ τότε θα έχει συνολικά διανείμει για τη χρήση του 2008, ακριβώς 0,27 ευρώ.

REPORTER.GR

Τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου ονομαστικής αξίας €1 έκαστο θα διατεθούν με δικαίωμα προτεραιότητας στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας σε αναλογία €11 αξίας Μετατρέψιμου Αξιογράφου Κεφαλαίου για κάθε 10 μετοχές που θα κατέχουν οι μέτοχοι κατά την ημερομηνία αρχείου.

Οι μέτοχοι δύναται να εγγραφούν στην έκδοση των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου (με βάση τα Δικαιώματα Προτεραιότητας που θα τους παραχωρηθούν) καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό της απαιτούμενης αντιπαροχής είτε σε μετρητά είτε με την καταβολή Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018 της Τράπεζας αντίστοιχης ονομαστικής αξίας.

Τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου για τα πρώτα πέντε χρόνια δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 θα φέρουν ετήσιο σταθερό επιτόκιο 5,5%. Σε περίπτωση που η Τράπεζα δεν προβεί στην εξαγορά των Μετατρέψιμων Αξιογράφων στις 30 Ιουνίου 2014, το επιτόκιο των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου θα είναι κυμαινόμενο και θα είναι ίσο με το επιτόκιο Euribor 6-μηνών που θα ισχύει στην αρχή της κάθε περιόδου τόκου συν περιθώριο 3,0%.

Τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου δύνανται κατ’ επιλογή του κατόχου τους να μετατραπούν σε συνήθεις μετοχές της Τράπεζας κατά τις περιόδους μετατροπής. Ως πρώτη περίοδος μετατροπής καθορίστηκε η 15-30 Σεπτεμβρίου 2010 με τελευταία περίοδο μετατροπής την 15-31 Μαρτίου 2014. Η τιμή μετατροπής ορίστηκε σε €5,50 ανά συνήθη μετοχή ονομαστικής αξίας €1,00.


Σε περίπτωση τυχόν μη κάλυψης της έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου, άλλοι επενδυτές, μέτοχοι ή μη, περιλαμβανομένων και των κατόχων των Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα αδιάθετα καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό της απαιτούμενης αντιπαροχής είτε σε μετρητά είτε με την καταβολή Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018 της Τράπεζας αντίστοιχης ονομαστικής αξίας. Στην κατανομή των αδιάθετων Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις για εγγραφή από τους κατόχους των υφιστάμενων Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018.

Τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου είναι αόριστης διάρκειας χωρίς ημερομηνία λήξης. Όμως, τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου μπορούν, κατ’ επιλογή της Τράπεζας, να εξαγοραστούν στο σύνολό τους, στην ονομαστική τους αξία μαζί με οποιουσδήποτε δεδουλευμένους τόκους στις
30 Ιουνίου 2014 ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία πληρωμής τόκου που έπεται, κατόπιν έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Οι λεπτομερείς όροι της έκδοσης θα ανακοινωθούν με την πρόσκληση για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία καθορίστηκε στις 2 Απριλίου 2009.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |