Tuesday, February 24, 2009

Merrill: Καλείται σε συμπληρωματική κατάθεση για τα μπόνους ο Thain

Merrill: Καλείται σε συμπληρωματική κατάθεση για τα μπόνους ο Thain

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης διέταξε σήμερα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Merrill Lynch, John Thain να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα μπόνους ύψους 3,6 δισ. δολ. που έλαβαν στελέχη και υπάλληλοι της Merrill, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Bank of America. Ο Thain θα πρέπει να αποκαλύψει στη συμπληρωματική του κατάθεση τα ονόματα των υπαλλήλων της εταιρίας που έλαβαν τα μπόνους, καθώς και τον τρόπο καθορισμού τους στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo. Αργότερα σήμερα ο Ανώτατος Δικαστής της Νέας Υόρκης, Bernard J. Fried θα αποφασίσει αν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία.

«Πρόκειται για προσωπικές πληροφορίες και θα πρέπει να παραμείνουν μυστικές έτσι ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και η ανταγωνιστική θέση της εταιρίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Bank of America, Scott Silvestri.

Η κλήση για συμπληρωματική κατάθεση έγινε στον Thain ύστερα από το σχετικό αίτημα που απηύθυνε σε ομοσπονδιακό δικαστή ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, προκειμένου να εκδώσει εντολή που θα υποχρεώνει τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Merrill να δώσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τα δισεκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν με τη μορφή μπόνους.

Ειδικότερα, το γραφείο του Cuomo υπέβαλε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν για να αναγκαστεί ο Thain να απαντήσει σε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με τα τεράστιο ύψος των μπόνους που μοιράστηκαν. Στο έγγραφο μάλιστα σημειώνεται ότι ο Thain αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον «καθορισμό και την ποσότητα των μεμονωμένων μπόνους που δόθηκαν σε όλους πλην πέντε μελών της Merrill Lynch.

«Ο Τhain ισχυρίστηκε ότι η άρνηση του να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις στηρίχθηκε σε εντολή που έχει λάβει από την Bank of America. Ωστόσο η ΒοΑ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εκδώσει κάποια τέτοιου είδους εντολή» σημειώνει ο David A. Markowitz, επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας των επενδυτών του γραφείο του Cuomo.

Υπενθυμίζεται ότι ο Cuomo ερευνά το πότε αλλά και τη φύση των μπόνους ύψους 3,6 δις. δολαρίων που δόθηκαν πέρσι λίγο πριν κλείσει οριστικά η εξαγορά της BoA, με την ανοχή της δεύτερης.Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει στείλει κλητεύσεις στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒοΑ, Kenneth Lewis, καθώς και στα άλλα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας J. Steele Alphin και Andrea Smith.

REPORTER.GR

No comments:

Share |