Tuesday, February 24, 2009

ΗΠΑ: Eρώτηση γερουσιαστή σε SEC για πιθανό insider trading στην Lehman

ΗΠΑ: Eρώτηση γερουσιαστή σε SEC για πιθανό insider trading στην Lehman

Κορυφαίο μέλος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας έχει στείλει γράμμα στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ζητώντας να μάθει αν διεξάγεται έρευνα μετά από καταγγελίες για κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης (Lehman Brothers), όπως αναφέρει δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Σε τρισέλιδη επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο γερουσιαστής Charles Grassley προς την πρόεδρο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Mary Schapiro, ανέφερε πως το προσωπικό του έχει εξετάσει πάνω από 4.000 e-mails και έχει βάσιμες υποψίες πως θυγατρική της Lehman Brothers ίσως να γνώριζε από πριν τι θα αναφέρονταν σε εκθέσεις αναλυτών, προτού αυτές δημοσιευτούν στο κοινό.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο αναλυτής της Lehman Edward Parmigiani κατήγγειλε τις υποψίες του αναφορικά με insider trading στην SEC τον Απρίλιο του 2008.

Ο Grassley τόνισε πως ένιωθε υποχρεωμένος να ρωτήσει επί του θέματος λόγω της αδυναμίας της SEC να δράσει, παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει, για την υπόθεση Madoff. Ο Grassley ζήτησε από την SEC να τον ενημερώσει για το τι συμβαίνει έως τις 27 Φεβρουαρίου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |