Tuesday, February 24, 2009

Ρουμανία: Κάθετη πτώση των τιμών ακινήτων

Ρουμανία: Κάθετη πτώση των τιμών ακινήτων


Συνεχή πτώση σημειώνουν οι τιμές ακινήτων στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, αλλά και τα κέρδη των εταιρειών real estate.

Σύμφωνα με στοιχεία από εταιρείες ανάπτυξης οικιστικών συγκροτημάτων, ενώ το φθινόπωρο του 2008 ένα τ.μ. κόστιζε 1.500 ευρώ, πλέον κοστίζει 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μειώνονται και τα κέρδη των εταιρειών real estate.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της εταιρείας ακινήτων EuroMetropola επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές μπορεί να «πέσουν» και σε χαμηλότερα των 1.000 ευρώ επίπεδα και να «αγγίξουν» τα 800 ευρώ.

Ωστόσο, παρά τις χαμηλότερες τιμές, οι επίδοξοι αγοραστές διστάζουν, σύμφωνα με εκπροσώπους της EuroMetropola, διότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την αγορά του ακινήτου. Ενας άλλος σημαντικός λόγος είναι, σύμφωνα με τη EuroMetropola, το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν γνωρίζουν εάν και κατά πόσο θα μειωθεί - περαιτέρω - η τιμή του ακινήτου. Με «φόντο» την έλλειψη ρευστότητας, τη μείωση στις τιμές της γης και των δομικών υλικών, η αβεβαιότητα τόσο των εταιρειών ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας, όσο και των ενδιαφερόμενων αγοραστών δίνει το δικό της «στίγμα» στην αγορά ακινήτων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |