Tuesday, February 24, 2009

Μια ''ανάσα'' από τα 40 δολάρια το αργό- Αλμα 4%

Μια ''ανάσα'' από τα 40 δολάρια το αργό- Αλμα 4%


Για πρώτη μέρα μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων έκλεισε με σημαντικά κέρδη, ακολουθώντας την πορεία των αμερικανικών κεφαλαιαγορών. Σημαντική ώθηση στην τιμή του αργού ασκησε και η αναμονή της ομιλίας Ομπάμα ενώπιον του Κογκρέσου, αφού αναμένεται να αναφερθεί στην χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδίου ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας.Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Απριλίου ενισχύθηκε κατά 4% στα 39,96 δολάρια το βαρέλι. Οι εν λόγω τιμές είναι κατά 62% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ ενισχύθηκε στην αγορά του Λονδίνου κατά 0,7% στα 41,26 δολάρια το βαρέλι.

Αύριο αναμένονται τα στοιχεία για τα αποθέματα του αργού, για τα οποία οι αναλυτές αναμένουν ανοδο 1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που τελείωσε στις 20 Φεβρουαρίου, από 350,6 εκατ. βαρέλια που ήταν την αμέσως προηγούμενη.

Τα δυνατά του θα βάλει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, για να πείσει τους Αμερικανούς πολίτες ότι η οικονομία της χώρας θα ανακάμψει με τη βοήθεια των προγραμμάτων που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο. Συγκεκριμένα, ο Obama θα μιλήσει σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου, με σκοπό να ενισχύσει την ψυχολογία των Αμερικανών, οι οποίοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το πόσο μπορεί να δουλέψει το σχέδιο ενίσχυσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομιλίας του που έχουν διαρρεύσει, ο Ομπάμα θα εστιαστεί στην ανάλυση των οικονομικών σχεδίων, στην πολιτική περιορισμού των πλειστηριασμών και στην περιορισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Επιπλέον, ο Ομπάμα θα δώσει μεγάλη έμφαση στην αναθεώρηση των κανόνων λειτουργίας των κεφαλαιαγορών.

REPORTER.GR

No comments:

Share |