Monday, February 2, 2009

Ασπίς: Εξαγορά των General Union και General Trust

Ασπίς: Εξαγορά των General Union και General Trust



Στην εξαγορά των μετοχών του ομίλου General Union, που αφορά στις εταιρείες General Union AEEΓΑ και General Trust AEEΓΑ, προχώρησε ο χρηματοασφαλιστικός Όμιλος Ασπίς του Παύλου Ψωμιάδη. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος απέκτησε το 100% των μετοχών της General Union AEEΓΑ και το 90% της General Trust ΑΕΕΓΑ.

Ενδεικτικό της δυναμικής των δυο εταιρειών είναι το γεγονός ότι τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Group General Union στην οικονομική χρήση 2008 ανήλθαν στο ποσό των 152 εκατ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο του Group σε ασφαλίσεις αυτοκινήτων ανέρχεται σε περίπου 585.000 οχήματα. Εξάλλου, ο Όμιλος General Union αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την βρετανικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία παροχών υγείας BUPA.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Όμιλος General Union ιδρύθηκε το 1981 ως Αρκαδική ΑΕΓΑ, εξαγοράστηκε το 1986 από τους Γρηγόρη και Γιώργο Διαμαντόπουλο όπου και μετονομάστηκε σε General Union AEΕΓΑ, ενώ η εταιρεία General Union Trust ΑΕΕΓΑ ιδρύθηκε το 1993.

Γενικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων του Group General Union, υπό τη νέα σκέπη του χρηματοασφαλιστικού Ομίλου Παύλου Ψωμιάδη, θα παραμένει ο κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Παύλος Ψωμιάδης αναφερόμενος στην εν λόγω εξαγορά σημειώνει ότι το General Union Group θα ενταχθεί στο συνολικό πλάνο αναδιοργάνωσης και εξάπλωσης του Ομίλου ΑΣΠΙΣ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Όπως προσθέτει με την εξαγορά του Group General Union ο επιχειρηματικός του Όμιλος αποκτά νέα δυναμική ανάπτυξης, δεδομένου ότι από τις συνέργιες που θα προκύψουν αναμένονται στρατηγικού χαρακτήρα πλεονεκτήματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τη βελτίωση της κερδοφορίας των εταιρειών του αλλά και την σημαντική διεύρυνση του μεριδίου του στην ελληνική χρηματοασφαλιστική αγορά.

Καταλήγοντας ο κ. Παύλος Ψωμιάδης τονίζει ότι η εξαγορά του Group General Union αποτελεί το εφαλτήριο της υλοποίησης των στρατηγικών σχεδίων του Ομίλου ΑΣΠΙΣ.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |