Monday, February 2, 2009

Σημαντικές απώλειες για τις μετοχές της BNP Paribas

Σημαντικές απώλειες για τις μετοχές της BNP Paribas

Οι μετοχές της BNP Paribas υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 3,72 ευρώ στα 26,29 ευρώ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Απώλειες έως 14% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της BNP Paribas, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας ότι οι αναθεωρημένοι όροι εξαγοράς μονάδων της Fortis δεν θα αυξήσουν τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Οι μετοχές της BNP Paribas υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 3,72 ευρώ στα 26,29 ευρώ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν υποχωρήσει κατά 12%, διαμορφώνοντας την αξία της εταιρείας στα 23,9 δισ. ευρώ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η γαλλική τράπεζα αναφέρει ότι η σχεδιαζόμενη εξαγορά των μονάδων της Fortis στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο θα έχει πιθανότατα «ουδέτερο αντίκτυπο» στον δείκτη Tier 1.

Η BNP Paribas αναθεώρησε, την περασμένη εβδομάδα, τους όρους της εξαγοράς, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Ειδικότερα, συμφώνησε να αναλάβει περισσότερα «τοξικά» στοιχεία ενεργητικού και να αποκτήσει το 10%, αντί του συνόλου, των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Fortis στο Βέλγιο.

Βάσει της αρχικής συμφωνίας, ο δείκτης Tier 1 θα αυξανόταν κατά 35 μονάδες βάσης, όπως είχε ανακοινωθεί στις 6 Οκτωβρίου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |