Monday, February 2, 2009

Δύσκολη προσγείωση αεροπλάνου ΚΑ

Δύσκολη προσγείωση αεροπλάνου ΚΑ



Αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών (KA) ξέφυγε από το δίαυλο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο με αποτέλεσμα ο μπροστινός τροχός να καταλήξει σε παρακείμενο χωράφι με γρασίδι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που αναμεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Το περιστατικό, από το οποίο δεν υπήρξαν τραυματίες, καταγράφηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 10:30 ώρα Κύπρου (08:30 ώρα Λονδίνου). Αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, ακυρώθηκαν όλες οι υπόλοιπες πτήσεις μέχρι τις 5 μμ τοπική ώρα, λόγω βαριάς χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με το διαχειριστή του αεροδρομίου, το αεροπλάνο των ΚΑ το οποίο είχε προσγειωθεί ομαλά στο Χίθροου και κατευθυνόταν με αργή ταχύτητα στο σημείο αποβίβασης, ξέφυγε από την πορεία του λόγω του χιονιού που κάλυπτε το δίαυλο, με αποτέλεσμα ο μπροστινός τροχός του να καταλήξει σε παρακείμενο χωράφι.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε πως οι επιβάτες του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο τερματικό αφίξεων και πως δεν υπήρξαν τραυματίες.

Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν γνώριζε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των επιβατών και για την πτήση την οποία εκτελούσε το αεροσκάφος.

Αργότερα, εκπρόσωπος των ΚΑ είπε στο ΚΥΠΕ πως αμέσως μετά το συμβάν, «ο κυβερνήτης ακινητοποίησε το αεροσκάφος και ειδοποίησε τις αρχές του αεροδρομίου». Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια κατέφτασαν σκάλες και λεωφορεία για την αποβίβαση των επιβατών και τη μεταφορά τους στην αίθουσα αφίξεων. «Όλοι οι επιβάτες ήταν σώοι και αβλαβείς», είπε.

Ανέφερε τέλος πως το αεροσκάφος παρέμεινε στο αεροδρόμιο έτσι ώστε να ελεγχθεί μηχανικά και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα θα παραμείνει στο Χίθροου μέχρι να επισκευαστεί.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |