Monday, February 2, 2009

Ματαιώσεις πτήσεων σε Λονδίνο - Παρίσι λόγω χιονόπτωσης

Ματαιώσεις πτήσεων σε Λονδίνο - Παρίσι λόγω χιονόπτωσης

Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια του Λονδίνου και του Παρισιού έφερε η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει από χθες τη νύχτα την Αγγλία και τη Γαλλία.

Στο Παρίσι η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν προληπτικά το 30% των πτήσεων που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, λόγω των νέων χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Στο Λονδίνο, οι αρχές του Χίθροου ανακοίνωσαν ότι λόγω του πυκνού χιονιού που έπεσε στη διάρκεια της νύχτας και της χιονόπτωσης που αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας, «θα σημειωθούν καθυστερήσεις και ματαιώσεις στις σημερινές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο».

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της βρετανικής πρωτεύουσας και εκείνο του Στάνστεντ, στα βορειοανατολικά, αναμένεται να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα, ενώ το αεροδρόμιο London City στο κέντρο του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει «κλειστό μέχρι νεωτέρας».

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα δρομολόγια των τρένων και λεωφορείων του Λονδίνου, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας εξέδωσε προειδοποίηση για «ακραία καιρικά φαινόμενα» σε πολλά τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας βιώνει μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |