Monday, February 2, 2009

Σε κινεζικά κεφάλαια $9 δισ. προσβλέπει η Rio Tinto

Σε κινεζικά κεφάλαια $9 δισ. προσβλέπει η Rio Tinto



Σε συζητήσεις με τη Rio Tinto για την αύξηση της συμμετοχής του στο 15% από 11% βρίσκεται ο μεγαλύτερος όμιλος αλουμινίου της Κίνας Chinalco, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times.

Την ίδια στιγμή, η κινεζική παραγωγός αλουμινίου εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει σημαντικά μεταλλευτικά πάγια της Rio Tinto.

Eάν οι συνομιλίες ολοκληρωθούν με επιτυχία, η πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης θα συγκεντρώσει 9 δισ. δολάρια από την αύξηση του μεριδίου της Chinalco.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, αν οι δύο εταιρείες καταλήξουν σε συμφωνία, η Κίνα θα έχει επιτύχει μια από τις μεγαλύτερες στρατηγικές επενδύσεις διεθνώς (πέραν του χρηματοπιστωτικού κλάδου), καταδεικνύοντας την οικονομική της ευρωστία, την ώρα που στις δυτικές οικονομίες οι συνέπειες της κρίσης είναι έντονες.

Πάντως, αν και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες της Rio με την Chinalco θα έχουν θετική έκβαση, προσδοκάται πως θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, όταν η Rio Tinto ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |