Monday, February 2, 2009

Μ. Βρετανία: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Μ. Βρετανία: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προκληθεί από την χειρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 18 ετών, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τις νότιες περιοχές της χώρας. Το μετεωρολογικό γραφείο πρόγνωσης πάντως έχει εκδώσει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αγγλία, την Ουαλία και την νότια Σκότια, τα οποία θα χειροτερεύσουν σήμερα το βράδυ και αύριο Τρίτη.

Σοβαρά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προκληθεί από τη χειρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 18 ετών, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τις νότιες περιοχές της χώρας. Οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει και πολλές πτήσεις συνεχίζουν να ακυρώνονται.


«Πάγωσαν» οι συγκοινωνίες στο Λονδίνο
Όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Χίθροου προς τα δυτικά του Λονδίνου έχουν αναβληθεί μέχρι σήμερα στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), μετά και από την πλαγιολίσθηση ενός αεροσκάφους της Cyprus Airways το οποίο γλίστρησε την ώρα που προσγειωνόταν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο του Σίτι, ενώ το Γκάτγουικ στα νότια του Λονδίνου και το Στάντστεντ στα βόρεια του Λονδίνου έχουν πολλές καθυστερήσεις και αναβολές.

Εκατοντάδες σχολεία έχουν κλείσει σε ολόκληρη την χώρα.

Στη βρετανική πρωτεύουσα τα λεωφορεία δεν κυκλοφορούν και οι περισσότεροι συρμοί του μετρό δεν λειτουργούν, αφού το χιόνι έχει ύψος 10 εκατοστών.

Οι Λονδρέζοι πάντως που συνεχίζουν να κυκλοφορούν με προσοχή στους δρόμους δεν πρέπει να ξεχάσουν να διασκεδάσουν με το χιόνι, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς το χιόνι που έχει καλύψει την Βρετανία δίνει την δυνατότητα σε κάθε κάτοικο να φτιάξει περισσότερες από 250.000 χιονόμπαλες.

Δύο τραυματιοφορείς αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν όταν το ασθενοφόρο στο οποίο επέβαιναν γλίστρησε και αναποδογύρισε στην Σκότια.

Το μετεωρολογικό γραφείο πρόγνωσης πάντως έχει εκδώσει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αγγλία, την Ουαλία και την νότια Σκότια, τα οποία θα χειροτερεύσουν σήμερα το βράδυ και αύριο Τρίτη.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |