Thursday, February 12, 2009

Σε χαμηλά δύο μηνών το αργό- Στα 34 δολ.

Σε χαμηλά δύο μηνών το αργό- Στα 34 δολ.

Σε χαμηλά δύο μηνών υποχώρησε το αργό, μετά την ανακοίνωση κυβερνητικών πηγών των ΗΠΑ περί μεγαλύτερης της αναμενόμενης αύξησης των αποθεμάτων πετρελαίου. Τα αποθέματα των ΗΠΑ ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2007, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, ενώ τα αμερικανικά διυλιστήρια λειτουργούσαν στο 81,6% της χωρητικότητάς τους, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο, μετά από δυο τυφώνες που έπληξαν την περιοχή του Περσικού Κόλπου. Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου του αργού διαπραγματεύτηκε στα 33,98 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 5,5%. Από την αρχή του έτους έχει σημειώσει απώλειες 22% και έναντι της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς έχει υποχωρήσει κατά 62%.

Αντίθετα, το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κατέγραψε κέρδη 0,65%, στα 44,16 δολάρια το βαρέλι ενώ νωρίτερα ανήλθε ως τα 44,69 δολάρια. Τα παράγωγα Απριλίου διαμορφώνονται στα 45,57 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 6 Φεβρουαρίου σημείωσαν αύξηση 4,7 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα θεαματική ανοδο. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα διαμορφώθηκαν 350,8 εκατ. βαρέλια, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών. Οι αναλυτές ανέμεναν ανοδο που δεν θα ξεπερνούσαν τα 3,4 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, τα διυλισμένα αποθέματα διαμορφώθηκαν κατά ένα εκατ. βαρέλια χαμηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |