Thursday, February 12, 2009

BOCY: Πρόσθετα δάνεια €1,5 δισ.

BOCY: Πρόσθετα δάνεια €1,5 δισ.


Νέα δανειοδοτικά προϊόντα ανακοίνωσε σήμερα η Τρ. Κύπρου σε μια περίοδο που παρατηρείται έντονη κάμψη στην πιστωτική επέκταση και στη ζήτηση δανείων λόγω της κρίσης αλλά και απότομων αυξήσεων στα δανειστικά επιτόκια. Τα μέτρα αφορούν χαμηλότοκο, σχετικά, δανεισμό για ιδιωτική και επαγγελματική στέγη, που αναμένεται να φθάσει τα €800 εκ.

Επιπλέον, η BOCY εισάγει σχέδιο έκτακτου κεφαλαίου κίνησης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς ανάπτυξης γης και ξενοδοχείων. Η ζήτηση για το σχέδιο αυτό προβλέπεται να φθάσει το ποσό των €100- 200 εκ.

Τα στοχευμένα σχέδια δανεισμού της τράπεζας σε συνδυασμό με τα δάνεια που θα παραχωρηθούν για έργα που αφορούν διάφορους άλλους επιχειρηματικούς τομείς θα ανέλθουν σε συνολικές νέες χρηματοδοτήσεις €1,5 δισ.

Αναλυτικά τα μέτρα

Στεγαστικό Δάνειο για πρώτη κατοικία: Πρόκειται για δάνειο ύψους μέχρι €300 χιλ. με σταθερό επιτόκιο 5% για τρία χρόνια και στη συνέχεια euribor έξι μηνών και 2,5% (ΣΕΠΕ 4,9%). Η αποπληρωμή του δανείου καλύπτει περίοδο μέχρι 40 χρόνων, όπου ο κάθε πελάτης θα μπορεί να σχεδιάζει τη δόση του ανάλογα με τις δυνατότητες του. Επίσης θα προσφέρεται περίοδος χάριτος μέχρι και δύο χρόνια και δικαίωμα αναστολής δόσης μέχρι και δύο φορές το χρόνο.

Δάνειο επαγγελματικής στέγης:Πρόκειται για δάνειο ύψους μέχρι και €300 χιλ. με σταθερό επιτόκιο 5,5% για τρία χρόνια και στη συνέχεια euribor έξι μηνών και 3% (ΣΕΠΕ 5,5%). Η αποπληρωμή του δανείου καλύπτει περίοδο μέχρι 30 χρόνων, όπου ο κάθε πελάτης θα μπορεί να σχεδιάζει τη δόση του ανάλογα με τις δυνατότητες του. Επίσης θα προσφέρεται περίοδος χάριτος μέχρι και δύο χρόνια και δικαίωμα αναστολής δόσης μέχρι και δύο φορές το χρόνο.

Έκτακτο κεφάλαιο κίνησης: Σκοπός του μέτρου αυτού είναι η ικανοποίηση των έκτακτων αναγκών κεφαλαίου κίνησης επιχειρήσεων πελατών της τράπεζας που δραστηριοποιούνται στους τομείς ανάπτυξης γης και ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Το σχέδιο καλύπτει ειδικές έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τα λειτουργικά κόστη, το κόστος για αποπεράτωση έργων ανάπτυξης και την ανάγκη καταβολής τόκων για δάνεια. Το μέτρο αυτό αφορά ποσά μέχρι και €500 χιλ. με περίοδο εξόφλησης δύο χρόνων. Επιπλέον, όπου οι ανάγκες των επιχειρήσεων δεν καλύπτονται από το πιο πάνω μέτρο, εξετάζεται η ευνοϊκή αναθεώρηση των δανειακών υποχρεώσεών τους.

Εξασφάλιση επιχορηγήσεων από ευρωπαϊκά ταμεία: Στα πλαίσια του στόχου αυτού, η Τρ. Κύπρου επιμορφώνει τους πελάτες της μέσα από ειδικά σεμινάρια, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων «Επιχείρησέ το» για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια.

Σχέδιο «Holiday deal». Το σχέδιο αυτό στόχο έχει να στηρίξει τη ξενοδοχειακή βιομηχανία ενθαρρύνοντας τη ζήτηση από τον εγχώριο τουρισμό, προσφέροντας άτοκη χρήση της κάρτας για πληρωμές διακοπών σε ξενοδοχεία του τόπου. Επίσης, ξενοδοχεία που θα ενταχθούν στο σχέδιο, θα προσφέρουν τουλάχιστον 20% έκπτωση στους χρήστες των καρτών.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |