Thursday, January 22, 2009

MIG: Προχωρά η αύξηση κεφαλαίου

MIG: Προχωρά η αύξηση κεφαλαίου

Προχωρά κανονικά με τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ η Marfin Investment Group. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους συμβούλους σχετικά με την αύξηση, η οποία πρόκειται να προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2008.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πραγματοποίηση της διαδικασίας στα τέλη Μαρτίου και, από πλευράς της εταιρείας και σε συνεννόηση με τους συμβούλους, η εκτίμηση είναι ότι η αύξηση θα γίνει εφάπαξ και όχι τμηματικά όπως υπάρχει η δυνατότητα με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Τα 5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κινήσεις στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, σε Ελλάδα, ΝΑ Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της MIG, Aνδρέα Βγενόπουλο, υπάρχουν ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει η κρίση.

Η συνέλευση των μετοχών είχε εγκρίνει στις 25 Νοεμβρίου 2008 την αύξηση των 5 δισ. ευρώ, η οποία μπορεί να γίνει μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο είτε άπαξ είτε τμηματικά, με εύρος τιμής από 5 έως 6 ευρώ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |