Thursday, January 22, 2009

Συγχώνευση με την PSA μελετά η Fiat;

Συγχώνευση με την PSA μελετά η Fiat;

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Fiat με τη γαλλική PSA μελετούν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία – η οποία έχει ήδη συμφωνήσει να αποκτήσει ποσοστό 35% στην Chrysler – και η οικογένεια Ανιέλι, ο βασικός της μέτοχος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της La Repubblica.

«Πριν ακόμη καταλήξουν στην προκαταρτική συμφωνία με έναν από τους τρεις μεγάλους του Ντιτρόιτ, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε και η οικογένεια Ανιέλι μελετούσαν ήδη μία συνεργασία, της οποίας τελικός στόχος θα ήταν μία συγχώνευση με την Peugeot-Citroen», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα επικαλούμενη εταιρικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπό το φως της προσέγγισης με τους Γάλλους, η Fiat θα δουλέψει για μία αύξηση κεφαλαίου ύψους δύο δισ. ευρώ, η οποία προβλέπει την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές μετοχές.

Στο μεταξύ, η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore γράφει σήμερα ότι ο ιταλικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ένα κονσόρτιουμ τραπεζών, για εξασφάλιση πίστωσης ύψους 5 δισ. ευρώ, η οποία θα προορίζεται για τη χρηματοδότηση της συγχώνευσης.

Ο εκπρόσωπος της Fiat αρνήθηκε να σχολιάσει τα ανωτέρω δημοσιεύματα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |