Monday, January 5, 2009

Καύσιμα: Ο φόβος για πλαφόν ρίχνει τιμές

Καύσιμα: Ο φόβος για πλαφόν ρίχνει τιμές


Ο φόβος για έκδοση διατάγματος για τις τιμές των καυσίμων κίνησης φαίνεται να ωθεί τις εταιρείες πετρελαιοειδών σε μείωση των τιμών. Παράλληλα, το Υπουργείου Εμπορίου προχωρεί σε νέο διάταγμα με το οποίο μειώνεται η τιμή του υγραερίου κατά άλλα 20 σεντ.

Η ανώτερη τιμή λιανικής πώλησης του υγραερίου όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης, «καθορίζεται στα €7,70 ανά κύλινδρο των 10 κιλών ή τα €770 το μετρικό τόνο με τον οποίο εφοδιάζονται τα εστιατόρια και άλλα παρόμοια κέντρα και είναι κατά 20 σεντ πιo κάτω από ότι καθόριζε το προηγούμενο διάταγμα το οποίο έληξε χθες τα μεσάνυκτα».

Όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι «ήδη οι εταιρείες εντός της ημέρας ανακοινώνουν νέες ουσιαστικές μειώσεις στις τιμές των τριών βασικών προϊόντων τους (στην αμόλυβδη βενζίνη 98 οκτανίων, αμόλυβδη 95 οκτανίων και στο πετρέλαιο κίνησης)».

Ο κ. Πασχαλίδη ο οποίος έκανε τις δηλώσεις μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορίου με υπηρεσιακούς παράγοντες όπου εξετάστηκαν οι τιμές πώλησης των καυσίμων προειδοποίησε ότι εάν οι μειώσεις στα καύσιμα δεν είναι ουσιαστικές τότε το Υπουργείο Εμπορίου δεν θα διστάσει να εκδώσει διάταγμα ανώτερης τιμής πώλησης στη λιανική τιμή των καυσίμων. «Αναμένουμε τις μειώσεις και αναλόγως θα πράξουμε, διότι εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε τι τιμές αγοράζουν οι καταναλωτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός αφήνοντας να νοηθεί ότι οι μειώσεις θα πρέπει να είναι πέραν των τριών σεντ.

Αναφορικά με το διάταγμα για τη τιμή του υγραερίου ξανατόνισε ότι αυτό «αφορά όλους τους πωλητές, είτε είναι υπεραγορές, είτε είναι περίπτερα και όποιος δεν συμμορφώνεται θα κατηγορηθεί και θα προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης».

Λέγοντας αυτά αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου εντόπισαν τον πωλητή στη Λεμεσό ο οποίος δεν συμμορφώθηκε με το προηγούμενο διάταγμα και θα προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το διάταγμα σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη είναι διάρκειας 14 ημερών και ισχύει από σήμερα.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |